Collecte Heerhugowaard 2010.

Omdat ik niet wil toekijken zonder iets te doen, ben ik dus begonnen met “wijvoorsca6″. De eerste activiteit was een collecte in Heerhugowaard, mijn woonplaats. Ik ben gaan informeren of er nog een collectevrije week was. Toen dat inderdaad zo bleek te zijn, heb ik een vergunning aangevraagd. Omdat het belangrijk was zo snel mogelijk zoveel mogelijk collectanten bij elkaar te zoeken, heb ik allerlei acties ondernomen. Zo mocht ik in een radiouitzending bij Compleet FM vertellen was SCA6 is en een oproep doen voor het werven van collectanten. Vervolgens heb ik samen met mijn zusje Marian een gesprek met een journalist gehad zodat we op de voorkant kwamen van het Heerhugowaards Nieuwsblad en ben ik tevens mensen gaan mailen, nachtenlang….

In een tijd van 4 weken had ik ongeveer 85 collectanten bij elkaar! Een ge-wel-dig resultaat! Vooral veel van mijn collega’s waren bereid om te helpen met collecteren. En dit waren echt niet alleen collega’s die in Heerhugowaard wonen, er waren ook collega’s uit Hoorn en Haarlem bijvoorbeeld. Mijn zusje Marian had ondertussen o.a. alle stagiairs en personeelsleden uit de bakkerij waar zij werkt gevraagd en daarnaast allerlei mensen uit haar straat. Tevens had zij nog schoonzussen die al voor meer goede doelen collecteren en ook óns wilden helpen. Mijn zwager Edgar had o.a. zijn familie geregeld, die in ruil voor een warme maaltijd kwamen collecteren vanuit Zaandam en zelfs helemaal vanuit Leiden! Verder hebben hij en mijn zusje Suzanne nog een heel aantal vrienden en vriendinnen bereid gevonden voor “wijvoorsca6″ te collecteren.

Natuurlijk heb ik ook mijn familie gevraagd, want zij zijn tenslotte de mensen die ook SCA6 kunnen hebben. De meeste nog steeds zonder dit te weten, want er is maar één iemand die onderzoek heeft laten doen. Van elk gezin heb ik steeds één neef of nicht benaderd en gevraagd of zij/hij de rest van het gezin wilde vragen. Van sommige gezinnen heeft bijna iedereen meegedaan, echt super! Van de andere familie, van vaders kant, heb ik helaas geen collectanten kunnen werven. Wel zijn er mensen die een mooie gift hebben gestort, en daar zijn we natuurlijk net zo blij mee!


Nee…

Niet iedereen die ik heb gevraagd wilde helpen met collecteren. Hiervoor waren verschillende redenen. Er waren mensen die gewoonweg geen tijd hadden en anderen konden het niet regelen binnen het gezin. Een paar wilden de reden niet opgeven, en tot de dag van vandaag weet ik die nog niet. En dan waren er nog enkele die aangaven dat ze het vervelend vonden om te collecteren voor zo’n onbekende ziekte. Ze waren bang dat er dan veel mensen ‘nee’ zouden zeggen en niets wilden geven. Echter, zelf heb ik nooit het woord SCA6 opgenoemd. Het is inderdaad zo onbekend, dat het weinig zin heeft om dit op noemen. Daarbij wil iedereen dan uitleg, en terecht want je wilt toch weten waar je eventueel geld aan geeft, maar dit kost heel veel tijd. SCA6 is een ongeneeslijke hersenziekte, en dat heb ik ook aangegeven. Ik heb dus gewoon gevraagd of diegene nog iets over had voor onderzoek naar medicijnen voor een ongeneeslijke hersenziekte. De mensen snapten gelijk waar het om ging, en ik heb serieus geen enkele avond meer dan 2-3 mensen gehad die niets gaven!


Taartenkopers en Gulle Gevers

Naast de gelden van de collecte, hadden we nog twee ‘inkomens’. Ten eerste waren er de ‘gulle gevers’. Mensen die ons verhaal in het “Heerhugowaards Nieuwsblad” hadden gelezen en aan de hand daarvan een gift stortten. Maar ook na “Hart van Nederland” kwamen er giften binnen van onbekende mensen. Daarnaast hadden mijn zwager Edgar en ik het bankrekeningnummer per mail verspreid onder familie en collega’s wat ook de nodige giften opbrachten.

 Ten tweede mocht mijn zusje Marian voor ons goede doel van haar baas, Bakkerij Jos Rood, een SCA6 taart ontwikkelen. Deze taarten werden in de filialen van “Lekkere Bakker Jos Rood”  verkocht voor € 6,95 per stuk. Het gehele bedrag ging direct in een collectebus! Dit leverde uiteindelijk bijna € 1.400,- op! Er waren namelijk 200 taarten verkocht! Naast de “taartenhandel” bij de Bakkerij, zijn er ook nog door andere mensen taartenhandeltjes opgezet. Dit deden ze door taarten in te kopen en ze weer te verkopen in zijn geheel. Maar ook hebben mensen taarten ingekocht, en ze verdeeld in 6 parten en per part weer voor € 2,- doorverkocht. Op die manier kwam er geld binnen voor de aankoop van de taarten, en werden de taarten voor een 2e maal verkocht in partenen kwam er dus weer geld binnen. Dit bracht in plaats van € 6,95 per taart taart maar liefst € 18,95 per taart op!


Hulp en sponsors…

Naast bovenstaande is er nog iets anders heel belangrijk: hulp…. Ik heb het dit jaar bijna alleen gedaan, qua voorbereiding, begeleiding en afwerking. Maar het is natuurlijk beter om zoveel mogelijk hulp te zoeken, want het is echt veel werk, een collecte organiseren. Gelukkig heb ik wel hulp gehad bij het ontwerpen van de poster, het ontwerpen van de legitimaties en de stickers voor op de collectebussen. Verder heb ik sponsors gezocht. Zo heeft CopyDesk uit Heerhugowaard de stickers en legitimaties tegen gereduceerd tarief afgeleverd en heb ik Gamma Heerhugowaard en B & L Tulpen te Ursem bereid gevonden de bedankjes (Tulpenbollen) voor de collectanten te sponsoren. De gemeente Heerhugowaard had nog keycoards van een conferentie van een aantal jaar geleden liggen. Deze konden we gebruiken om de legitimaties aan te hangen en ook deze werden geschonken. Voor sommige collectanten kwam dat dit jaar te laat, maar voor volgend jaar zijn ze in ieder geval binnen!


Het resultaat

Nou, en dan nu het resultaat. Voor en tijdens de collecte ben ik meermalen gevraagd wat ik verwachtte dat de opbrengst zou zijn. Ik had geen idee maar gaf aan dat als ik persé een bedrag moest noemen, ik toch wel hoopte op ongeveer € 3.000,- euro. Maar ik bedacht me ook dat dat best lastig zou worden, in verband met de onbekendheid van de ziekte SCA6. Wat schetste ieders verbazing… Het bijeengebrachte bedrag, incl. de giften, was na de collecteweek meer dan € 9.000,- euro!!!  Een absoluut MEGA-bedrag!! Inmiddels zijn we ook dát bedrag overstegen. Want inmiddels staat de teller op meer dan € 11.250,- ! Ongelofelijk!!

Een bedrag waar we allemaal toch wel even stil van werden…..

Ik hoop dat we volgend jaar weer zo’n geweldig resultaat mogen benaderen! En daarnaast hoop ik dat de mensen die dit jaar ‘nee’ zeiden tegen het collecteren vanwege de onbekendheid van SCA6 en daarom de te verwachten slechte resultaten, volgend jaar gezellig wél komen helpen. Het is het absoluut waard,  want jullie zien, het collecteren is écht niet voor niets geweest!! En we hebben het geld héél hard nodig voor onderzoek naar een medicijn voor SCA6!  

Dus geef je snel op via het contactformulier!

Reacties zijn gesloten.

Laatste nieuws
Wie is er online
  • 0 Leden.
  • 1 Gast
Login



Externe media.
Archief.
  • [—]Activiteiten 2010 (2)
  • [+]Activiteiten 2011. (8)
wijvoorsca6 bedankt:
Aantal bezoekers:

wordpress stat